Yazımız 11 Temmuz 2021 tarihinde güncellenmiştir.
23 Haziran İstanbul şehrimizde tekrarlanan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonuçlandı. Her seçimin bir kazananı ve kaybedenleri olacağı gibi bu seçimi de bir aday kazandı. Adaylar demokratik olgunluk ve karşılıklı teşekkürlerle demokrasimiz yakışır bir şekilde seçimi sonlandırdı.
Bizde bu seçimi kazanan sayın Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışmaları öncesi ve sonrasında söylemiş olduğu bazı sözler ile seçim sonuçlanınca Ekrem İmamoğlu ile ilgili tebrik sözlerinden bir demet hazırladık.
Seçim sonucunun tüm İstanbullular için hayırlı olmasını dileriz…
Yıkın tüm ön yargıları!
Ben herkesi kucaklarım.
Ben tebrik etmeyi bilirim tebrik edilmeyi de beklerim.
‘Cumhuriyet’ ve ‘Demokrasi’yan yana bir NEFES gibi..
Dedem derdi ki: Makamın büyüdükçe boynun bükülsün.
Ben kimsenin hakkını yemem. Kimseye de hakkımı yedirmem.
Çocukların sevgisi, gençlerin coşkusu, anaların duasıyla kazandık
Adama, kişiye, kişilere, gruplara, cemaatlere, vakıflara, derneklere hizmet dönemi bitti!
Minnacık çocuğun bile önünde eğilmeyi bilmeyen bu ülkede asla makam sahibi olmasın.
Cumhuriyet, bu ülkede köy çocuklarının bile cumhurbaşkanlığı makamına kadar yükselmesini sağlayan fikirdir.
Biz bu şehrin o güzel çocukları, bu şehrin vicdanı olan kadınları, bu şehrin enerjisi olan gençleri ve bu şehirde yaşayan herkes için çok çalışacağız.
Yolumuz uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var. Biz adalete susamış, demokrasiye inancı tam, Türk gençliğiyiz. Ve de asla vazgeçmeyeceğiz!
Evet ben bir projeyim. Beni 40 haneli bir köyden alıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapan Atatürk Cumhuriyeti’nin bir projesi aslında…
İstanbullunun bütçesini çarçur etmeyeceğim, bilinmeyen anlamsız kurumlara dağıtmayacağım ama bebeklerine ve annelerine dağıtacağım. Kimse buna engel olamaz.
Birileri bu ülkenin insanlarını kavga ettirmek istiyor, biz barıştırmak istiyoruz. Mutlu, huzurlu ve güçlü bir ülke ve İstanbul için hep beraber çalışacağız.
Annelerin sözleri çok kıymetlidir. Bu sene annemin yanında olamasam da nasihatleri hep kulağımda. Güzel yüreğinden ve ellerinden öperim anneciğim
Demler benden Dilekciğim; biraz koyu yapıyorum çünkü benim demim de sevgim de biraz koyu canım. (Eşi Dilek İmamoğlu’nun çayını doldururken)
Allah’ım beni bu cennet vatana mahcup etme. Şundan eminim ki; yarın tüm partilere oy veren kardeşlerim vicdanlarının sesini dinleyip adaletten yana oy kullanacaklar.
Her Şey Çok Güzel Olacak
Bu slogan bize hep iyiliği, güzelliği, kardeşliği hatırlatsın, 16 milyonu kucaklasın. Ötekisi olmasın, tertemiz dileklerle sarsın bizi, hepimizi.
Yola ilk çıkarken hissettiklerimi böyle anlatmıştım. Ne mutlu ki, İstanbullular inandığım her şeyi gerçeğe dönüştürdü. Şimdi hizmet zamanı, kaldığımız yerden bu şehir için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.
Sanatçılar gibi toplumun önünde olan insanların fikirlerini paylaşması gayet doğaldır. Haddini bilmesi gereken siyasilerdir, bizleriz; sanatçılar, akademisyenler, iş insanları değil. Korkmadan konuşmaya, paylaşmaya devam edin lütfen.
Seçim Sonu Tebrikleri
“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimi sonuçlarının İstanbul’umuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Milli irade bugün bir kez daha tecelli etmiştir. Gayrı resmi sonuçlara göre seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ediyorum.”( Recep Tayyip Erdoğan)
“Şu an itibariyle rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürmektedir. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Yakın çalışma arkadaşlarıma, teşkilat mensuplarımıza ve bizi dinleyen, projelerimizi, vaatlerimizi anlatma fırsatı veren İstanbulumuzun güzel insanlarına teşekkür ediyorum. Aynı zamanda büyük fedakarlık gösteren aileme de bu vesile ile teşekkür ediyorum. Sabah oy kullanırken de söylediğim gibi seçim demek, demokrasi demektir. Bu seçimler Türkiye’de demokrasinin en iyi şekilde kusursuz işlediğini ortaya koymuştur. Elde edilen sonuçlar tabi ki kesin olarak sonra açıklanacaktır. Ben bu sonuçların İstanubulumuza İstanbulun geleceğine hayırlar getirmesini rabbimden niyaz ediyorum. Bundan sonra Ekrem İmamoğlu arkadaşımızın İstanbul’a güzel hizmetler yapmasını temenni ediyorum” (Binali Yıldırım)
Bilgilendirme:
Sayın Ekrem İmamoğlu 1970 yılında Trabzon’da doğmuştur. Evli ve 3 Çocuk babası olan İmamoğlu İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümününden mezun olmuştur. Yine aynı üniversitenin İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi almıştır. Şirket yöneticiliği, spor kulübü yöneticiliği ve İlçe belediye başkanlığı yapmıştır.