Yazımız 30 Eylül 2024 tarihinde güncellenmiştir.
Michael Faraday Sözleri…
Bugün 19. yüzyılın en büyük bilim adamlaɾından biɾi olan Michael Faraday doğum günü., İngiliz kimya ve fizik bilgini olan Faraday elektɾomanyetik indüklemeyi, manyetik alanın ışığın kutuplanma düzlemini döndüɾdüğünü buldu. Ayrıcaelektɾolizin temel ilkeleɾini beliɾledi. Kloɾ gazını sıvılaştıɾmayı başaɾan ilk kişidiɾ ve elektɾik motoɾunu icat etmiştiɾ.
Faɾaday’ın biɾ başka önemli katkısı da “ampeɾ” denilen akım biɾiminin kesin tanımını veɾmiş olmasıdıɾ. Elektɾolizde geçen “elektɾot”, “anot”, “katot”, “elektɾolit”, “iyon” vb. teɾimleɾi de ona boɾçluyuz.
22 Eylül 1791 de doğan Faraday, 25 Ağustos 1867 yılında vefat etmiştir.
Filmlerde kullanılan Faraday Kafesi’nin sahibi bu bilim insanın sözlerinden bir derleme hazırladık.
Michael Faraday Sözleri
Hiçbir şey gerçek olamayacak kadar harika değildir
Doğanın gizemlerini çözmek Tanrı’nın tezahürlerini keşfetmektir.
Ama siz yine de deneyin; neyin mümkün olacağını kim bilebilir?
(But still try for who knows what is possible!)
Haklı olduğunu bilen biri kadar korkutucu bir şey yok
(There’s nothing quite as frightening as someone who knows they are right.)
Önemli olan şey: sessiz bir şekilde, bütün her şeyi, nasıl alacağınızı bilmektir…!
Michael Faraday Sözleri
Doğru olduğundan emin olan bir insanın yanlış olduğu neredeyse kesindir.
(A man who is certain he is right is almost sure to be wrong.)
Okumamız gereken doğa kitabı, Tanrı’nın parmağıyla yazılmıştır.
The book of nature which we have to read is written by the finger of God.
Doğanın kanunlarıyla uyumlu olması halinde, hiçbir şey gerçek olamayacak kadar harika değildir.
(Nothing is too wonderful to be true, if it be consistent with the laws of nature.)
Başarı için beş temel girişimci becerisi konsantrasyon, ayrımcılık, örgütlenme, yenilik ve iletişimdir.
(The five essential entrepreneurial skills for success are concentration, discrimination, organization, innovation and communication.)
Ben magnetizma ve ışık ile elektrik ve ışık arasında doğrudan bir ilişki olduğunu keşfettim. Bu açılan alanın çok büyük ve zengin olduğunu düşünüyorum.
Water is to me, I confess, a phenomenon which continually awakens new feelings of wonder as often as I view it.